Seminte de In 1kg de la SANOVITA - Detalii produs
- Per 100 g
- Energie (kj/kcal) 2168kj / 525kcal
- Grasimi 41 g
- din care acizi grasi saturati 2.8 g
- Carbohidrati 10.4 g
- din care zaharuri 0.4 g
- Fibre 26.9 g
- Proteine 15.2 g
- Sare 0 g
Pentru ceva atat de mic, semintele de in au beneficii majore pentru sanatatea oamenilor, in special in ceea ce priveste inima si sistemul digestiv. Ajuta si la controlul greutatii.
In plus, potrivit Everyday Health, semintele de in scad colesterolul, stabilizeaza cantitatea de zahar din sange, previn scaderea densitatii osoase si cresc sistemul imunitar.
Semintele de in sunt bogate in vitamine, minerale, magneziu si mangan, fibre, fitochimicale, multe dintre acestea incluzand antioxidanti. Au si acizi omega 3, importanti in combaterea inflamatiilor. Semintele de in reprezinta o sursa vegetala foarte importanta de omega 3, numit acid alfa-linoleic. Inul consta in proportie de 50% in aceasta substanta, de cinci ori mai mult decat uleiul de nuci sau rapita.
Beneficiile semintelor de in:
- Scad colesterolul si nivelul zaharului din sange. Fibrele solubile ajuta la evitarea depunerii placii pe artere, care poate sa le infunde cu trecerea anilor. Astfel, sunt prevenite bolile cardiovasculare. Fibra ce scade zaharul din sange este benefica si pentru persoanele ce sufera de diabet de tip 2.
- Impiedica pierderea masei osoare. Un studiu realizat pe sobolani diabetici a aratat o intarziere a deteriorarii oaselor in cazul celor care erau hraniti ocazional cu seminte de in, datorita concentratiei mari de omega 3.
- Ajuta la mentinerea greutatii. Inul isi mareste volumul atunci cand este digerat, dand o senzatie de satietate. Este indicat sa mananci un baton din astfel de seminte cu 30 minute inainte de masa principala, pentru a reduce cantitatea de mancare ce urmeaza a fi consumata.
- Imbunatateste digestia, fibrele prevenind constipatia.
- Creste imunitatea organismului, fiind bun in bolile autoimune si inflamatorii, precum artrita, psoriazisul sau lupusul.
Semintele de in pot fi consumate ca atare insa expertii atentioneaza ca acestea trec pur si simplu prin corp fara sa poate fi descompuse, sau sub forma de faina sau ulei fiind cele mai benefice modalitati.
Semintele de in (Flaxseed), au fost apreciate pentru calitatile lor inca de acum 4000 de ani fiind consumate de catre greci si romani precum nucile. Aceste mici seminte, sunt de doua culori, maro si auriu insa au proprietati asemanatoare. Impreuna sunt pe lista de varf a semintelor bogate in acizi grasi Omega-3 care scad colesterolul vizibil, prevenind tensiunea arteriala, au proprietati anti-inflamatorii, mentin o inima sanatoasa, scad riscul aparitiei artritei, Parkinsonului, ajuta la combaterea constipatiei si hemoroizilor, inlatura si impiedica formarea pietrelor la fiere, reduc uscaciunea ochilor si previn o boala de ochi numita Macular Degeneration.
Un procent ridicat in aceasta samanta il constituie, Lignans, fiind singura planta care detine cel mai bogat depozit de lignans si fibre. Acesta este un component chimic gasit doar in plante, avand compozitia chimica asemanatoare cu a estrogenului (phytoestrogen) si a antioxidantilor. Din cauza elementrului de echilibru al hormonilor numit lingan si estrogenului din planta (phytoestrogen), toate depozitate in uleiul de in ajuta la stabilizarea si echilibrarea dozei de estrogen – progesteron ajutand la imbunatatirea functionalitatii uterine, reglarea ciclului menstrual si al crampelor, infertilitate feminina, endometrioza, cat si la ameliorarea simptomelor menopauzei. De asemenea in cazul menstruatiei, uleiul de in ajuta la blocarea formarii unui gen de hormon numit in engleza, prostaglandins care de multe ori este eliberat in aceasta perioada in exces, determinand pierderi de sange prea mari.
Pastrarea semintelor, fainii si uleiului de in se va face intr-un loc racoros si uscat, care ar putea fi chiar si frigiderul d-voastra. Continutul mare de ulei din seminte favorizeaza rancezirea ce transforma toate calitatile in otrava.
Contraindicatii:
- Nu se consuma in cantitati mari, adica peste 5 linguri/zi, aceasta poate duce la blocaje intestinale
- Femeile insarcina trebuie sa fie atente si sa nu depaseasca 2 linguri pe zi. Pe perioada sarcinii si alaptarii trebuie oprita cura zilnica.
- Nu este recomandat in cazul: cancerului de prostata, cancerului uterin, de san, sau ovarian
- Semintele sau uleiul rancede trebuie imediat aruncate
Tara de origine: Ucraina.
Recomandari: antiinflamator | imunitate
Seminte de In 1kg de la SANOVITA - Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.
De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.
Mult succes!
Pro: Hranitoare
Pro: 👍🏼 recomand.
Pro: Excelent par par!
Pro: Bun. Un produs excelent
Pro: Recomand sunt de calitate.
Pro: Le folosesc in paine si sunt foarte gustoase. Ma bucur ca am cumparat de la vegis si sunt multumita de pret calitate
Pro: Foarte sănătoase. Fac mix de semințe pe care le folosesc pentru foarte multe feluri de mâncare.
Pro: De calitate
Pro: Excelent!
Pro: Cumpăr de câțiva ani semințe de in de la Sanovita și le folosesc la diverse preparate, sunt excelente
Pro: f bune
Pro: Excellent
Pro: Super calitate!
Pro: exceptional
Pro: Cred ca este cel mai bun raport pret calitate,recomand!
Pro: Consumarea semințelor de in a devenit o rutina in familia noastra. Sunt excelente pentru funcționarea eficientă a tractului intestinal.
Pro: Bune
Pro: Super eficiente pentru o digestie optima . Combinate cu iaurt sau kefir îți oferă sațietate pentru mult timp
Pro: Sursa importanta de fibre, calitate foarte bună!
Pro: calitate/pret super
Pro: Calitate -preț bun
Pro: Semintele care ar trebui sa le manince fiecare persoana cite doua linguri pe zi.
Pro: Baza la combinatia de seminte
Pro: Foarte curate. De ajutor in reglarea tranzitului intestinal.
Pro: E bun.
Pro: Calitate garantata
Pro: Calitate foarte bună
Pro: ok
Pro: Excelente. Conteaza cum sunt preparate.
Pro: bun
Pro: Sunt ok.
Pro: recomand ...!!!
Pro: folosesc in mod curent produsul,iar acesta este de o calitate deosebita
Altele: Produs foarte bun si de calitate.
Mihalache
Mihalache