Seminte de In 100g de la HERBAVIT - Detalii produs
- Per 100g
- Energie (kj/kcal) 2071kJ/499kcal
- Grasimi 31g
- din care acizi grasi saturati 2.36g
- Carbohidrati 17g
- din care zaharuri 0.1g
- Fibre 18g
- Proteine 28.9g
- Sare 0.198g
Inul este o planta utilizata pe scara larga. Este cultivata pentru seminte, consumate ca atare sau transformate in ulei, dar este cunoscuta si ca materie prima in industria textila.
Consumul de seminte de in poate reduce, de exemplu, riscul de diabet, boli cardiovasculare, artrita, osteoporoza etc.; sunt cea mai importanta sursa vegetala de acid alfa-linoleic cu rol important in scaderea nivelului colesterolului “rau”; sunt bogate in fibre insolubile, ajutand la reglarea tranzitului intestinal si combaterea constipatiei; sunt un laxativ eficient prin cresterea peristaltismului intestinal, protejand mucoasa intestinala de factorii iritanti; au rol antiseptic si calmant.
Semintele de in intregi au un strat exterior dur si pot trece nedigerate prin intestin, ceea ce inseamna ca nutrientii din ele nu sunt absorbite complet. De aceea, semintele de in trebuie ori inmuiate in prealabil in multa apa, ori macinate inainte de consum.
Semintele de in sunt foarte versatile, putand fi introduse in dieta zilnica a intregii familii in diverse combinatii si preparate: cu musli sau cu cereale, in salate de fructe, in piureuri, in salate de legume, in ciorbe sau in supe, in iaurt, cu lapte vegetal etc.
Ingrediente: seminte de in 100%
Poate contine urme de: migdale, alune, arahide, nuci, mustar, seminte de susan, gluten.
Mod de consum: zilnic maxim 20-25g, cu multa apa.
A nu se utiliza dupa data expirarii. A se pastra la loc uscat si racoros. Semintele de in se pastreaza cel mai bine intregi, intr-un loc uscat, racoros si intunecat, pentru a evita rancezirea.
Tara de origine: Kazahstan
Recomandari: sistem osos si articulatii | colesterol | afectiuni cardiace | diabet | sistem digestiv
Seminte de In 100g de la HERBAVIT - Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.
De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.
Mult succes!