Merisor confiat 100g SANOVITA

5,00 | 14 comentarii

  • Producator:
  • Greutate: 100g
  • TVA Inclus
  • Cod: SNV119

12,50 lei
Castigi 1 puncte de fidelitate. detalii

In stoc

-
buc
+

Cost livrare curier: 14,90 lei . Livrare GRATUITA in tara pentru comenzile peste 150 lei.


Cost livrare lockere: 9,90 lei.
Sameday Easybox Fan Courier Fanbox

Categorii asociate: Fructe uscate Produse de Post
12,50 lei / bucata × 3 =
Economisesti 3,75 lei
37,50 lei
33,75 lei
b-22373
b-22441

Merisor confiat 100g de la SANOVITA - Detalii produs

Valori nutritionale
  • Per 100g
  • Energie (kj/kcal) 1438/339
  • Grasimi 0.5g
  • din care acizi grasi saturati 0g
  • Carbohidrati 81.6g
  • din care zaharuri 72.5g
  • Fibre 3g
  • Proteine 0.4g
  • Sare 0g

Ingrediente: merisor, zahar din trestie

Ce sunt merisoarele

Merisoarele sunt fructe cunoscute pentru proprietățile sale antiseptice si bogatia de antioxidanti, proteine, provitamina A, vitamine (B1, B2, C), tanini (substanțe antibacteriene), flavonoide (substanțe cu efect antioxidant) si saruri minerale. Caliatile lor au fost recunoscute la scara larga: puternice aliate al unei diete echilibrate si sanatoase, eficiente in cazul infectiilor urinare provocate de E.coli si multe altele pe care le vom descoperi imediat impreuna.

Aspectul si originea merisoarelor

Merisorul este un arbust care creste sub forma de tufa cu o intaltime maxima de 30 de centimetri. Florile (si ulterior fructele)  cresc  pe partea de varf a ramurii. Te intrebi cum atata merisoarele? Fructele sunt rotunjite, mici, dar zemoase. Mai intai cresc albe, iar cand se coc devin rosii. Se culeg toamna, in septembrie - octombrie, cand sunt complet coapte. Merisoarele pe care le gasim pe piata sunt de cele mai multe ori uscate, asa incat vor avea o nuanta mai inchisa de rosu.

Merisoarele, numite si afinele rosii sau insulina verde, sunt fructele unui arbust, originar din America de Sud, dar care poate creste si in Muntii Apuseni din Romania. La vechii indieni americani, era considerat un fruct sacru, care simboliza pacea si prietenia. In limba engleza regasim merisoarele sub denumirea de cranberry.

Au un gust placut acrisor, racoritor, datorita caruia pot si utilizate in prepararea bauturilor, prajiturilor de casa si chiar a mancarurilor pe baza de carne. De exemplu, americanii prepara si consuma frecvent sos de merisoare. Daca sunt uscate, fructele se pot pastra timp indelungat intr-un recipient ermetic, la temperatura constanta si nu foarte crescuta. In stare proaspata, le poti tine in frigider chiar si pana la 6-8 saptamani, in timp ce in congelator rezista pana la un an.

Arbustul de merisor se intalneste foarte des in Statele Unite si Canada, cultivandu-se la scara larga, iar produsele care il au la baza sunt foarte populare. Interesant este faptul ca fructele se consuma mai ales in forma de suc, sos de merisoare sau dulceata, mai putin in stare proaspata. In fapt, o statistica recenta arata ca numai 5% din productia de merisoare  se consuma cruda.

Daca vrei sa aduci merisoarele tine acasa si sa le incluzi in alimentatie, sa stii ca le gasesti in forma conservata in hypermarketuri, in magazinele naturiste si, bineinteles, pe site-ul nostru. Nu iti imagina ca poti creste merisoare si in balcon sau in propria curte, ele au nevoie de o clima speciala existenta la peste 1300 de metri altitudine, motiv pentru care marea majoritate a fructelor pe care le gasim comercializate pe piata sunt de import.

Proprietatile merisoarelor

Proprietatile curative ale merisoarelor au fost descoperite inca din vechime si probate in modernitate prin studii de specialitate. In anul 1951 in Statele Unite a fost deschis chiar si un institut specializat care se ocupa exclusiv pe studierea arbustului de merisor in scopuri terapeutice, pentru  a ajuta la imbunatatirea starii de sanatate a populatiei.

Bogatia de proteine, provitamina A, vitamine (B1, B2, C), tanini (substanțe antibacteriene), flavonoide (substanțe cu efect antioxidant) si saruri minerale recomanda, asa cum spuneam si anterior, merisorul ca puternic aliat al unei diete echilibrate și sanatoase. Aceste fructe sunt eficiente in cazul infecțiilor urinare, reduc nivelul de risc cardiac, avand rol de antibiotic prin substantele antiseptice pe care le contin.

Beneficiile consumului de merisoare, despre care vom discuta pe larg in continuare, sunt multiple: pentru sistemul urinar, circulator si digestiv, opresc evolutia tumorilor, protejeaza dantura datorita continutului bogat in calciu, stimuleaza memoria, reduc anemia, stresul si anxietatea, ajuta in curele de slabire.

Merisoarele la noi in tara

Asa cum spuneam si anterior, gasim merisoare cultivate la marginea padurii si in luminisuri si la noi in tara, in Muntii Apuseni, insa arbustul este obisnuit in special cu temperaturi joase, de aceea a fost cultivat si folosit din vechime inca in regiuni nordice, cu clima aspra, in tari cum este Suedia, Finlanda sau Rusia. Pe internet apar diferite informatii legate de plantatiile de merisoare la noi in tara, dar cultivarea nu este raspandita la scara larga, iar produsele existente pe piata din Romania provin din importuri. Pretul merisoarelor proaspete pe piata europeana ajunge la aproximativ 20 de euro si sunt foarte cautate, in timp ce acelea confiate pot fi achizitionate  de pe site-ul nostru la mai putin de 4 lei /100g.

Beneficiile consumului de merisoare

Cel mai cunoscut dintre toate beneficiile merisoarelor este ajutorul pentru prevenirea si tratarea infectiilor urinare, situatie in care tratamentul naturist recomanda consumul de ceai de merisor. Totusi, avantajele nu se opresc aici.

Beneficiile consumului de merisoare au fost descoperite din cele mai vechi timpuri si era firesc ca  studiile moderne sa dedice acestora un interes special, pentru a demonstra stiintific actiunea curativa. Iata care sunt concluziile pe care studiile ni le aduc:

  • Datorita compozitiei bogate in proantocianide, merisoarele impiedica bacteriile patogene (cum este bacteria EColi, de exemplu) sa se fixeze pe peretii vezicii urinare sprijinid astfel o mai buna functionare a sistemului urinar in general si tratamentul cistitei in mod special.
  • Merisoare intaresc sistemul imunitar, pentru ca lupta impotriva infectiilor. Este posibil altfel sa inlocuim consumul ocazional de antibiotice (in cazul anumitor afectiuni) printr-un consum regulat de merisoare. Un aspect foarte interesant si demn de retinut este ca efectul acestora in organism dureaza in jur de 10 ore, deci ar fi bine sa consumam mai multe portii in aceeasi zi, la mese diferite, ca sa extindem ca interval orar cat mai mult aceasta actiune.
  • Aceeasi actiune a proantocianidelor mentionate mai devreme se manifesta si la nivelul cavitatii bucale. Merisoarele ajuta la reducerea cariilor si a depunerii tartrului. In plus, datorita datorita continutului bogat in calciu, vorbim despre niste fructe care se constituie ca un aliat important in mentinerea unei danturi sanatoase.
  • Flavonoidele din compozitia merisoarelor sprijina sistemul circulator si ne mentin inima sanatoasa, pentru ca au capacitatea extraordinara de a reduce nivelului colesterolului rau si a-l creste pe cel al colesterolului bun.
  • Fibrele din compozitia merisoarelor favorizeaza tranzitul intestinal, ajutand in acest fel digestia, de aceea afinele rosii sunt recomandate personelor care incearca si doresc sa elimine surplusul de kilograme. Mai mult chiar, acizii organici continuti de aceste fructe  su proprietatea de a distruge depozitele de grăsime.
  • Ajuta la reducerea nivelului de stres, confera energie, tocmai de aceea este indicat sa fie consumate in prima parte a zilei.
  • O veste foarte buna pentru doamne si domnisoare: extractul de merisor din frunzele arbustului de merisor reduce hemoragia datorita actiunii astringente a taninurilor prezente in compozitie, motiv pentru care este consumat de femeile aflate in perioada ciclului menstrual, putand combate senzatia de balonare, greata si chiar scurta semnificativ durata sangerarii.
  • Merisoarele pot opri evolutia tumorilor si previn aparitia cancerului, in special al cancerului de san, datorita prezentei proantocianidinei, antioxidant de 20 de ori mai puternic decât vitamina C.
  • Merisoarele stimuleaza memoria.
  • Reduc anemia, gratie continutului de fier.
  • Gratie compozitiei bogate in calciu, merisoarele previn osteoporoza.

Cum se consuma merisoarele

Este interesant faptul ca din arbustul de merisor se pot consuma atat fructele, cat si frunzele, care sunt mereu verzi si foarte bogate atat in substante antibacteriene, cat si in substante cu efect antioxidant.

Fructele se consuma fie ca atare, crude, proaspete, fie sub forma de suc natural sau extract. Deshidratate, pot fi introduse in preparate diverse sau, in combinatie cu frunzele, pot fi servite sub forma de ceai. Conservate si tinute la temperatura medie si constanta, acestea pot sa isi pastreze calitatile benefice aproape un an de zile.

Tara de origine: SUA

Merisor confiat 100g de la SANOVITA - Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro

Nu uitati: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.

De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.

Mult succes!
Imagini de la clienti
Opiniile clientilor despre produs (14 comentarii)
Opiniile clientilor despre produsul Merisor confiat 100g de la SANOVITA

Rating general: 5
Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.
VOICU

Scor: 5/5 | acum 1 luna
Achizitie verificata

Pro: Buna, mai ales ca nu au zahar

Trufas

Scor: 5/5 | acum 2 luni
Achizitie verificata

Pro: Arată mult mai bine decât altele de pe piață !

Mária

Scor: 5/5 | acum 2 luni
Achizitie verificata

Pro: Produs bun, de calitate.

Craciunescu

Scor: 5/5 | acum 1 an
Achizitie verificata

Pro: Foarte bun,merisoarele moi nu uscate ,produs excelent.

Ioana

Scor: 5/5 | acum 1 an
Achizitie verificata

Pro: Bune

Petcu

Scor: 5/5 | acum 1 an
Achizitie verificata

Pro: Gust natural

Popa

Scor: 5/5 | acum 1 an
Achizitie verificata

Pro: Delicioase

Vuculescu (Arad)

Scor: 5/5 | acum 1 an
Achizitie verificata

Pro: Gustos

Ion

Scor: 5/5 | acum 2 ani
Achizitie verificata

Pro: Foarte bun

Nuti

Scor: 5/5 | acum 3 ani
Achizitie verificata

Pro: F bune

Baranceanu

Scor: 5/5 | acum 3 ani
Achizitie verificata

Pro: Foarte bune .

MONICA

Scor: 5/5 | acum 4 ani
Achizitie verificata

Pro: excelente

Anca

Scor: 5/5 | acum 4 ani
Achizitie verificata

Pro: Produs foarte bun!

GOMOIU (Brasov)

Scor: 5/5 | acum 4 ani
Achizitie verificata

Pro: Le folosesc de mult timp , in combinatie cu iaurt si cereale ! Super bune !

Merisor confiat 100g SANOVITA face parte din categoria Fructe uscate din cadrul magazinului online de produse naturiste Vegis.ro.
Livrarea produselor din stocul propriu se face in 24-48h de la plasarea comenzii online sau telefonic. Transportul este gratuit pentru comenzi peste 150.00 de lei.

Despre produsele BIO
Certificarea BIO atesta faptul ca produsele sau ingredientele din compoziția acestora provin din agricultura ecologica. ”Agricultura ecologica” sau AE promoveaza metode sustenabile si practici agricole in armonie cu natura, ce au ca scop protejarea mediului inconjurator si protejarea sanatatii publice. Termenul BIO este echivalent cu ”ecologic”, denumiri folosite in spatiul european, precum si cu termenul ”organic”, folosit in Anglia, Canada si SUA.