Faina de Migdale 250g de la VEGIS - Detalii produs
- Per 100g
- Energie (kj/kcal) 2519 kJ / 600 kcal
- Grasimi 50g
- din care acizi grasi saturati 3.5g
- Carbohidrati 10.7g
- din care zaharuri 3.6g
- Fibre 10.7g
- Proteine 21.4g
- Sare 0g
Iti plac migdalele? Cum ar fi sa te bucuri de aroma lor la un alt nivel, in combinatii culinare de exceptie? Invita faina de migdale in bucataria ta si pregateste-te sa jonglezi cu savoarea si inspiratia!
Daca inca nu e vedeta in bucataria ta, sa stii ca faina de migdale se obtine din macinarea migdalelor decojite. Cum migdalele sunt clasificate ca superalimente, faina obtinuta din acestea poate fi o alternativa sanatoasa a fainii de grau, fiind mai bogata in nutrienti si mai saraca in carbohidrati. In plus, gustul aparte, de un dulce mai pronuntat o transforma intr-o alegere ideala pentru deserturi inedite.
De ce sa incluzi faina de migdale in alimentatie?
Comparativ cu alte oleaginoase, migdalele surprind prin continutul ridicat de grasimi monosaturate, dar si prin bogatia de minerale (calciu, magneziu, zinc, potasiu, fosfor) si vitamina E. Datorita profilului nutritional, migdalele actioneaza benefic asupra organismului tau pe multiple planuri:
- pot ajuta la scaderea colesterolului „rau” (LDL) din sange;
datorita continutului de magneziu poate regla nivelul de zahar din sange si imbunatati receptivitatea la insulina; - pot preveni afectiunile cardiovasculare si regla tensiunea arteriala;
- asigura functionarea optima a sistemului nervos si sporesc concentrarea;
- pot conferi un aspect sanatos pielii, unghiilor si parului;
- datorita continutului de antioxidanti, protejeaza organismul de stresul oxidativ si posibile inflamatii.
Produs vegan. 100% natural. Nemodificat genetic. Fara conservanti.
Ingrediente: 100% faina din migdale decojite
Cum consumi faina de migdale?
Dupa cum ai vazut, faina de migdale este o alegere inspirata, mai ales daca iti place sa prepari deserturi sanatoase. Aceasta poate fi integrata in aluatul de chec, vafe, briose, chiar placinte. De asemenea, fursecurile italiene Amaretti sunt un dulce irezistibil pe care merita sa-l incerci, faina de migdale fiind ingredientul secret. Trebuie sa tii cont ca faina de migdale influenteaza textura aluatului, aceasta comportandu-se diferit decat fainurile standard. Daca iti doresti ca aluatul preparat sa creasca frumos, iti recomandam sa amesteci faina de migdale cu alte fainuri cu proprietati mai bune de coacere, precum cea de grau sau spelta.
Daca ai alergii la migdale, nuci, alune, caju, nuci pecan, nuci braziliene, fistic, nuci de macadamia sau nuci Queensland si produse derivate, este recomandat sa eviti faina de migdale. In ciuda conditiilor stricte de procesare, absenta acestor materii prime in produs nu poate fi garantata 100%.
Reteta de fursecuri Amaretti in stil italian
- 200g faina de migdale;
- 175g zahar pudra;
- 2 albusuri de ou la temperatura camerei;
- ½ lingurita extract/ esenta de migdale.
Pentru decor:
- 4 linguri de zahar pudra;
- 24 de jumatati de migdale decojite.
Mod de preparare:
- Adauga toate ingredientele intr-un bol incapator si amesteca-le bine cu o spatula de silicon. Lasa compzitia sa „se odihneasca” pentru 5 minute.
- Foloseste o lingura speciala de inghetata pentru a decupa bucati de aluat, pe care ulterior sa le modelezi in forma de sfere/ bilute. Este posibil ca aluatul sa fie putin lipicios, motiv pentru care ar fi bine sa ai mainile umede.
- Pregateste 2 tavi tapetate cu hartie de copt. Pe una dintre ele dispune o parte dintre Amaretti date prin zahar pudra (vezi cele 4 linguri pastrate pentru decor), iar pe cealalta tava, asaza varianta de Amaretti cu o jumatate de migdala decojita in mijloc.
- Preincalzeste cuptorul la 180°C si lasa fursecurile la copt pentru aproximativ 10 - 15 minute.
- Scoate tavile din cuptor si lasa fursecurile sa se raceasca.
INFORMATII ALERGENICE: produsul contine urme de: migdale, nuci, alune, caju, nuci pecan, nuci braziliene, fistic, nuci de macadamia sau nuci Queensland si produse derivate.
Mod de pastrare: A se pastra cu ambalajul inchis intr-un loc uscat, intunecat si racoros.
Tara de origine: Australia
Recomandari: antioxidant | colesterol
Faina de Migdale 250g de la VEGIS - Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.
De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.
Mult succes!
Pro: Am comandat făină de migdale de la Vegis și arată foarte bine, inclusiv forma în care este ambalată. Eu folosesc această făină la fursecuri și prăjituri fără gluten și fără zahăr.
Pro: Foarte bun pentru amareti
Pro: Foarte mulțumită
Pro: f bun, excelent pentru prajituri
Pro: le voi folosi pentru paste
Pro: Bună!
Pro: Foarte buna 👌 o folosesc des in preparatele dulci al fetitei.
Pro: De calitate superioara.
Pro: Imi place mult cum se comporta la gatit. E de calitate buna si textura este super.
Pro: Recomand, pentru deserturi.
Pro: Foarte bun in prod patiserie
Andreea
Andreea