Amidon din Porumb 250g de la SANOVITA - Detalii produs
- Per 100g
- Energie (kj/kcal) 1474kj/352kcal
- Grasimi 0.6g
- din care acizi grasi saturati 0g
- Carbohidrati 86.4g
- din care zaharuri 0g
- Proteine 0.4g
- Sare 0g
Amidonul prezinta o importanta deosebita pentru alimentatia omului, el fiind componentul principal al fainurilor, al painii, al pastelor fainoase si al altor preparatelor alimentare.
Produsul nu provine din culturi modificate genetic.
Amidonul constituie una dintre cele mai importante resurse energetice ale corpului uman. Reprezinta, de fapt, un carbohidrat compus (format din doua polizaharide, amiloza si amilopectina) si il gasim in diferite parti ale plantelor, de la seminte si pana la fructe sau tuberculi.
In organism, amidonul se transforma in glucoza crescand rapid nivelul de zahar din sange si constituind una dintre sursele principale de carbohidrati.
Intre alimente, cele care ne furnizeaza cel mai mult amidon sunt :
Cartofii
Cerealele (grau, ovaz, orz, secara, orez, porumb)
Cuscusul (care este, de fapt, tot o cereala)
Pastele
Quinoa
Tapioca
Legumele, cum ar fi mazarea, fasolea, lintea,dovleacul, dovlecelul.
In ciuda parerii generale, amidonul nu este total contraindicat in diete, dimpotriva chiar: alimentele care il contin, consumate in cantitati rezonabile si preparate prin fierbere sau coacere, fara grasimi adaugate, mentin senzatia de satietate pe termen lung.
Beneficiile pe care le aduce amidonul organismului uman:
- Creste nivelul de energie
- Nu contine gluten, asadar poate fi consumat si de catre persoanele care au intoleranta la acest compus.
- Creste cantitatea de bacterii benefice din colon, ajutand la o maibuna digestie
- Ofera un aport de calciu, fier, vitamine din complexul B.
- Mentine starea de satietate pe o perioada indelungata.
- Cartoful reprezinta, la noi in tara, cea mai cunoscuta resursa naturala de amidon, in plus, el furnizeaza si potasiu, fibre si vitamine din complexul B. Daca il vom consuma copt si racit, vom profita pe deplin de beneficiile lui, in schimb, daca il prajim in ulei, nu facem decat sa ii adaugam grasimi si sa il transformam intr-o bomba calorica.
Amidonul din porumb se obtine pe cale industriala, printr-un proces complex. In urma acestuia, boabele sunt sfaramate si procesate, cu ajutorul unor cantitati mari de apa, in asa fel incat elementele constituente sa fie separate.
Mod de utilizare: Acesta este cel mai intalnit amidon alimentar de pe piata, iar in gastronomie actioneaza ca agent de ingrosare pentru sosuri sau creme pentru prajituri (are putere de ingrosare dubla fata de faina de porumb).
Poate contine urme de gluten, migdale, soia, arahide, fructe cu coaja lemnoasa, mustar si susan.
Amidonul din porumb are in jur de 340 calorii/100 gr, ceea ce nu este mult, daca avem in vedere ca este necesara o cantitate de doua ori mai mica decat de faina pentru a ingrosa un sos.
Totusi, alimentatia nu este singura utilizare pentru amidonul din porumb. El poate fi utilizat pe post de sampon uscat sau dezodorizant pentru incaltaminte. De asemenea, te poate ajuta si pentru: a scoate petele de pe tesaturi, apretarea hainelor, ameliorarea arsurilor solare ale pielii.
Tara de origine: Bulgaria
Amidon din Porumb 250g de la SANOVITA - Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.
De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.
Mult succes!
Pro: Recomand. Foarte bun. Livrare foarte rapida.
Pro: Este bun
Pro: Bun
Pro: OK!
Pro: Este foarte bun,îl recomand.
Pro: Se folosește cu succes în loc de făină. Foarte bun pentru cine este sensibil la gluten.
Pro: multumita
Pro: multumita
Pro: Am folosit la budinici, în loc de făină
Pro: Ok
Pro: Fin și bun pentru legarea sosurilor și a cremelor
Pro: Se comporta foarte bine
Pro: Necesare
Pro: Il folosesc la ingrosarea sosurilor ( are putere de ingrosare mare si este mai sanatos decat faina )
Pro: folosesc amidonul pt budinci vegane, cu lapte de ovaz si cacao, caramel, fructe proaspete ori uscate etc.
Pro: Gustos! Îl folosesc în bucătărie, la prelucrarea unor preparate.
Pro: Foarte bun!
Pro: bun
Pro: Normal
Pro: Ok
Pro: Recomand
Pro: Foarte bun
Pro: Foarte bun!
Pro: ok
Necula
Ela
Necula
Ela