Mei Decorticat 400g de la TARGROCH - Detalii produs
- Per 100g
- Energie (kj/kcal) 1449 kJ / 346 kcal
- Grasimi 2.9g
- din care acizi grasi saturati 0.6g
- Carbohidrati 71.6g
- din care zaharuri 0.1g
- Fibre 3.2g
- Proteine 10.5g
- Sare 0.01g
- Fier 4.8mg
- Magneziu 100mg
- Fosfor 240mg
- Zinc 3.4mg
- Vitamina B1 (Tiamina) 0.73mg
- Vitamina B2 (Riboflavina) 0.38mg
Meiul este o sursa de proteine usor digerabile - este un ingredient de baza in mesele vegetarienilor si veganilor. De asemenea, sunt folosite cu precadere de catre persoanele carora le pasa de sanatate si de o silueta subtire, creand inlocuitori usor digerabili pentru mancaruri si deserturi cu siguranta non-dietetice. 100 g de mei ofera 346 calorii - o valoare similara cu valoarea calorica a fainii de grau. Nutritionistii, insa, observa ca graul este modificat genetic, nu se mai gaseste in natura salbatica, iar produsele coapte pe baza acestuia pot ridica nivelul de zahar din sange mai repede decat bine-cunoscutul zahar alimentar! Toate acestea il fac din ce in ce mai des o alternativa mai sanatoasa la grau.
Meiul este o sursa naturala de:
- Fier- ajuta la producerea si fnctionarea corecta a hematiilor si a hemoglobinei.
- Zinc - ajuta la mentinerea sanatatii parului, a pielii si a unghiilor.
- Magneziu - ajuta la reducerea starii de oboseala si epuizare
Ingrediente: 100% mei decorticat.
Continutul de sare se datoreaza numai prezentei in mod natural.
Mod de utilizare:
Este dificil sa gasesti un fel de mancare care nu poate fi preparat cu mei. Acest produs este atat de universal, incat este folosit pentru a prepara mancaruri principale, deserturi, supe si chiar pentru a bauturi vegetale inlocuitori de lapte. Mei simplu fiert, budinci, salate, chiftelute, burgeri, chiftele vegetale, kashotto, pateuri si supa - acestea sunt doar inceputul unei liste lungi de feluri de mancare in care meiul este regele. Datorita gustului si consistentei subtile a meiului, din acesta se poate face chiar si cheesecake fara lactoza, meiul fiind un bun inlocuitor de branza. Aceste tipuri de deserturi si retete reinventate nu sunt doar o inventie a persoanelor veganie, ci este un stil de viata pentru persoanele care sufera de boala celiaca, dar si o propunere interesanta pentru cei care cauta arome noi, gurmanzilor sau reinterpretatorilor moderni de retete.
Boabele de mei sunt extrem de usor de preparat. Este suficient sa le clatiti pentru a scapa de tenta amara caracteristica, apoi sa le gatiti pana cand ajung la consistenta dorita. Modul in care vor fi folosite in continuare depinde in totalitate de imaginatia fiecaruia.
Mod de preparare:
Meiul trebuie clatit in apa rece mai intai. Apoi se fierbe in apa sarata in proportie de 1 cana de mei la 2 cani de apa. Amintiti-va sa nu amestecati meiul in timp ce gatiti. Daca aveti un vas cu fundul gros, il puteti indeparta mai devreme de pe foc , iar apoi meiul va fi acoperit timp de cateva minute.
Alergeni: poate contine susan, migdale, gluten, alte nuci.
Conditii de pastrare: depozitati intr-un loc uscat si racoros într-un recipient bine inchis.
Tara de origine: Polonia
Meiul este considerat pe de o parta a fi una din cele mai vechi grane, apreciate deja in epoca neolitica, este un ingredient gustos, ieftin si plin de versatilitate. Pe de alta parte atuul sau este descoperirea culinara a secolului XXI, regina mancarurilor fara gluten, creatoarea detoxului de mei, superfood si vocea revolutiei alimentare!
Ce este exact meiul si ce a facut-o sa revina la mesele europenilor dupa ani de uitare?
Nu sunt altceva decat boabe de mei decorticate (decojite). Pana de curand, acest bob nu era la fel de popular ca graul, orezul sau ovazul. Astazi, datorita bogatiei valorilor nutritionale si a varietatii de utilizari, acestea sunt considerate si mai necesare si mai utile in dieta zilnica. Un alt motiv care a contribuit la marea revenirea la mei, este lipsa glutenului - o proteina pe care unii oameni o resping din cauza intolerantei alimentare sau a starii de bine.
Lipsa de gluten face ca meiul sa fie mai putin valoros?
Cu siguranta nu. Este un excelent antioxidant si o sursa bogata de minerale precum fier, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, siliciu si cupru. De asemenea, meiul contine multe vitamine B, vitamina E si lecitina, cunoscute pentru a imbunatati memoria si a scadea nivelul colesterolului. De asemenea, meiul a devenit baza detoxului cu mei, apreciat pentru proprietatile sale de dez-acidificare si curatare.
Mei Decorticat 400g de la TARGROCH - Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.
De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.
Mult succes!
Pro: Foarte bun in kefir sau macinat si presarat in salate!
Pro: E ok
Pro: L-am folosit, e ok
Pro: Foarte bun!
Pro: Folosesc pentru papanași, în loc de brânză de vaci. Superb
Pro: F bun
Pro: foarte bun
Pro: F Bun
Pro: Achizitionat de multe ori, util in salate/supe, consistenta placuta
Catrinel
Lucia Doina
Catrinel
Lucia Doina