Magazin online certificat Ecologic(BIO): RO-ECO-008

Comenzi telefonice 08.30-16.30

  0268.311.018 / 0752.441.442

Afla primul promotiile noastre!
 
Producatori

AA COSMETICS
ABEMAR MED
ABOCA
AC HELCOR
ADAMS VISION
ADNATURA
AGHORAS
ALAUN
ALEVIA
ALGO
ALIX NATURA
AMEDSSON
APICOLA PASTORAL GEORGESCU
APIDAVA
APILAND
APIMOND
APISAN
AYURMED
BIELENDA
BIOBON
BIO-D
BIOEEL
BIOFARM
BIONA
BIO-SYNERGIE ACTIV
BIOVITAL
BIS-NIS
BOTANIS
CANAH
CASA HERBA
CELMAR
CHARME
COCO CONSUMER
COMPLEX APICOL
COSMETIC PLANT
COSMOPHARM
DACIA PLANT
DAMAR
DEJA VU
DENNREE
DR.SOLEIL
DVR PHARM
EARTH FRIENDLY PRODUCTS
ECOLEAF
ECOVER
ELMIPLANT
ETERA PROD
ETERIS
ETNA 2000
EUROAPICOLA
EXHELIOS
FAITH IN NATURE
FARES
FARMACLASS
FAVISAN
FINIGRANA ALEP
FOOT DOCTOR
FRANSTYLE
GEROCOSSEN
GOLDENSHORE
HAPPY KINDER
HAWLIK
HEALTH DRINK
HELCOR
HERBAGEN
HERBAGETICA
HIMALAYA
HIPOCRATE
HOFIGAL
HOVAN
HYPERICUM
INDIAN HERBAL
INFOPHARM
INSTITUT APICOL
JACK N'JILL
JARDIN NATUREL
JASON
JUST WHOLEFOODS
KOSMO LINE
LARIX
LAURMED
LAVERA
LEBENSBAUM
LE PETIT MARSEILLAIS
LEROUX
LIBRIS
LYSI
MACDONALD AND TAYLOR
MADHOUSE
MANICOS
MANUKA HEALTH
MEBRA
MEDDO
MEDICA
MER-CO
MONTE
MYBIO
MYELEMENTS
NATURALIA DIET
NATURAVIT
NATURE4LIFE
NATURE'S BOUNTY
NATURYA
NEOBIO
NERA
NIMA COMIMPEX
NONICARE
OBIO
ONEDIA
ORTOS
PETRAS
PHENALEX
PIRIFAN
PLAFAR
PLAFAR IMPEX
PLANTEXTRAKT
PONTICA
PRISACA
PRODUCT DEVELOPMENT
QUANTUM PHARM
RAPUNZEL
REMEDIA
ROMCOS
ROTTA NATURA
SANA EST
SANOVITA
SANTO RAPHAEL
SECOM
SENSSITIVE
SLIMERO
SLY NUTRITIA
SOLARIS
SOLARIS BIO
SOLGAR
SONNENTOR
SPRINT PHARMA
STEFMAR
Supernutrients
TIS FARMACEUTIC
TOUCH
TRANS ROM
TRIO VERDE
UNICORN NATURALS
VEDA KALPO
VISISLIM
VITACARE
VITAKING
VITALION
VITAPLANT
VITARA PLANT
VIVA NATURA
WALMARK
WAVE PHARMA
WEDDERSPOON
ZDROVIT
Viziteaza magazinul Vegis.ro pe ShopMania
Vegis.roon Google+
Pulpit rock
Uleiul de cocos, un miracol pentru sanatate

Uleiul de nuca de cocos este un ulei foarte nutritiv, ce se obtine din continutul nucilor de cocos, ajunse la maturitate. Mult timp, nuca de cocos a constituit un aliment de baza in alimentatia populatiei din zona tropicala. Ulterior, datoritata calitatilor sale a ajuns sa fie intens folosit atat in industrie cat si in produsele cosmetice. Uleiul de nuca de cocos este stabil termic, lent in oxidare , rezistent la rancezire, avand o durata de valabilitate destul de mare, de pana la cativa ani.


Uleiul din nuca de cocos este un aliment complex dar si un remediu extrem de eficient si valoros atat pentru adulti, cat si pentru copii si femei insarcinate.


Acest ulei este bogat in grasimi saturate. Moleculele acizilor grasi care il compun sunt de dimensiuni reduse, ceea ce faciliteaza o mai buna metabolizare si generare a unei cantittati mari de energie. Atunci cand este introdus in alimentatie imbunatateste absortia unor minerale importante precum calciu si magneziu, a vitaminelor A, B, D, E si K, precum si a unor aminoacizi.


Uleiul de nuca de cocos aduce multiple beneficii sanatatii datorita prezentei in compozitia sa a acidului lauric. Acest acid, atunci cand este prezent in organism se transforma in monolaurin, un compus ce este foarte toxic pentru bacterii, virusuri, fungi si alte microorganisme, datorita capacitatii sale de a perturba membranele lipidice , practic le distruge.
Monolaurina este eficace in lupta impotriva Candidei albicans, infectiilor fungice si boala cutanata numita piciorul atletului. De asemenea ea este indicata si impotriva infectiilor bacteriene cum ar fi rujeola si virusii, gripa, hepatita C si chiar HIV. De fapt ,cercetatorii din Filipine studiaza eficienta acidului lauric impotriva HIV/ SIDA datorita proprietatilor sale antivirale. Acidul lauric nu este toxic, de aceea este recomandat ca o alternativa la medicamentele moderne, prescrise impotriva virusilor , infectiilor fungice si bacteriene.


In lipsa acidului lauric, monolaurina nu poate fi produsa de catre organismal uman. Laptele matern este singura susrsa de acid lauric.
Pe langa acidul lauric, untul de cocos este bogat in antioxidanti, agenti microbieni naturali si acizi antibacterieni caphrylic si capric . Astfel, uleiul de cocos are capacitatea de a netezi pielea si in acelasi timp o infuzeaza cu antioxidanti, atat de vitali in lupta impotriva imbatranirii. In plus, continutul de vitamina E, conduce la o vindecare rapida in cazul arsurilor, a pielii uscate sau cu eczeme.


Studiile au aratat ca uleiul de cocos este foarte eficient in lupta cu kilogramele. Continutul de acizi grasi duce la accelerarea metabolismului, deoarece acesti acizi sunt mult mai usor de digerat si transformat in energie.


Uleiul de cocos poate fi folosit cu succes ca remediu natural impotriva pneumoniei. In urma unui studiu efectuat pe o serie de pacienti suferinzi de pneumonie, ce au consumat regulat acest ulei, s-a constatat o ameliorare si calmare a simpomelor specifice acestei boli. Acest fapt a condus la reducerea perioadei de spitalizare si implicit diminuarea cheltuielilor medicale. Astfel, uleiul de cocos este o alternativa naturala, eficienta si fara efecte secundare a medicamentelor traditionale.
Alte beneficii ale consumului de ulei de cocos este reducerea riscului de diabet zaharat, a bolilor de inima si imbunatatirea nivelului colesterolului in sange. Cercetarile s-au facut pe femei cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani. Unele au fost instruite sa ia un supliment de 30 ml ulei de soia, in timp ce restul au luat un supliment de 30 ml ulei de nuca de cocos., pe parcursul a 12 saptamani. Subiectii au facut si cateva exercitii moderate ca intensitate in toata aceasta perioada. Rezultate studiului au scos la iveala ca desi toate participantele au prezentat o scadere a indicelui masei corporale, numai femeile care au luat suplimentul din ulei de nuca de cocos au prezentat o scadere notabila a circumferintei taliei. Acest lucru a condus implicit la scaderea riscului de boli precum diabet zaharat de tip II si boli de inima. Studiul a aratat de asemenea faptul ca participantele au prezentat o imbunatatire a nivelului colesterolului in sange.
In urma cercetarilor s a constatat ca uleiul de nuca de cocos ajuta la prevenirea osteoporozei, deoarece acesta ajuta la absorbtia nutrientilor precum calciu si magneziu, minerale esentiale in lupta cu aceasta afectiune.


Mai mult, acizii grasi din uleiul de nuca de cocos produc mai multa energie decat tesut adipos , imbunatatind astfel metabolismul si prevenind oboseala.
Si in boala Alzheimer, rezultate obtinute au fost remarcabile si neasteptate.  Dr. Mary Newport, dupa ce a esuat in a obtine un tratament pentru dementa sotului ei, a descoperit ca uleiul de nuca de cocos natural contine trigliceride cu lant mediu (MCT). Prin urmare, ea i-a dat sotul ei, 1 lingura de ulei de nuca de cocos de doua ori pe zi, timp de o luna si jumatate si l-a vazut aproape complet recuperate.


In afara de beneficiile pentru sanatate mentionate mai devreme, uleiul de nuca de cocos mai are si alte utilizari:
- Protejeaza impotriva cancerului, HIV-ului si a altor boli infectioase
- Ucide bacteriile si parazitii, cum ar fi viermii plati asemeni unei benzi si distomatoza hepatica, sau fascioloza (o boala parazitara a ficatului, consecutiva infestarii cu fasciola hepatica (numita si galbeaza mare a ficatului))
- Usureaza refluxul de acid, ajuta la o buna functionare a intestinului
- Reduce incidenta de hemoroizi
- Vindeca si amelioreaza problemele intestinale
- Calmeaza durerile de urechi
- Amelioreaza simptomele legate de extinderea prostatei
- Intareste ficatul si protejeaza impotriva degenerarii acestuia
- Reduce incidenta crizelor epileptice
- Reduce inflamarea articulatiilor si muschilor
- Usureaza neuropatiile si mancarimea de diabet.


Conform cercetarilor, pentru a beneficia pe deplin de beneficiile acestui ulei, un adult ar trebui sa consume 3 linguri si jumatate pe zi.
Uleiul de nuca de cocos nu are efecte secundare cunoscute. Cu toate acestea, daca este folosit intr-o dieta saraca in grasimi, o reactie adversa frecventa ar fi diareea. Nu este, probabil, recomandabil sa se inceapa cu o cantitate mare imediat.


In tarile producatoare de nuca de cocos, se considera ca uleiul de nuca de cocos este benefic pentru femeile gravide si pentru cele care alapteaza; occidentalii il folosesc pentru o dieta saraca in grasimi, cu toate acestea, femeile sunt avertizate sa nu experimenteze uleiul de nuca de cocos in timpul sarcinii, daca organismul nu este obisnuit cu acesta. Daca ati folosit uleiul de nuca de cocos cu regularitate fara reactii adverse, nu exista nici un motiv pentru a intrerupe consumul.
Uleiul de nuca de cocos poate fi folosit cu succces acasa, in tratamentele destinate ingrijirii pielii si a parului.


Uleiul de cocos contine acizi grasi unici, care patrund rapid in structura firului de par, hranind-ul in profunzime. Masarea scalpului cu ulei ne poate ajuta sa scapam de matreata. Matreata este cauzata de pielea uscata sau de o conditie interna fungica, ce a ajuns la nivelul scalpului. Prin folosire regulata acesta poate ucide ciuperca si elimina problemele cu matreata.
Uleiul de nuca de cocos este un excelent balsam pentru corp, deoarece grasimile din continutul sau actioneaza in profunzime hidratand si in acelasi timp actionand ca o bariera naturala impotriva radicalilor liberi. Acest ulei ofera de asemenea factor de protectie solara de 20 impotriva radiatiilor ultraviolete.

Nici o parere introdusa

Adauga un comentariu





Disclaimer: Comentariile postate sunt personale si sunt specifice persoanei respective. Efectele difera da la un caz la altul in functie de corpul fiecaruia si de stilul de viata urmat.