Cum ambalam produsele Vegis - Vegis.ro

Știm că pe lângă diversitate și calitate îți dorești siguranță în ceea ce privește livrarea produselor comandate. Ambalajele folosite de echipa Vegis sunt 100% reciclabile și prietenoase cu mediul;  de tine depinde ceea ce alegi să faci cu ele ulterior. 

Am optat pentru astfel de materiale care pot fi reciclate în totalitate ca un prim pas pentru protejarea mediului înconjurător. Ulterior, una din cele mai importante etape în procesul de reciclare îl reprezintă colectarea selectivă a deșeurilor, lucru de care trebuie să ținem cont individual, fiecare dintre noi. 

Fiecare colet pe care îl pregătim de livrare este ambalat cu grijă, pentru ca acesta să ajungă la tine nu numai repede, ci și intact, iar tu să te bucuri de o experiență frumoasă și să fii mulțumit de serviciile noastre.


Ce materiale de protecție folosim pentru ambalare

În funcție de conținutul coletului și de ambalajele originale ale produselor, acestea vor fi împachetate în:

  • folie de plastic transparentă pentru produse lichide mici și cele care prezintă riscul de a se împrăștia în colet (cereale, semințe, pulberi etc);
  • burete pentru sticle, borcane și alte produse fragile;
  • pungi de plastic cu 3 dimensiuni pentru produse lichide, cu ambalaje confecționate din plastic;
  • hârtie pentru fixarea produselor în colete și umplerea acestora;
  • cutii de carton cu 4 dimensiuni;
  • scotch transparent;
  • scotch personalizat Vegis pentru sigilarea coletelor. 


Buretele, pungile din plastic și folia transparentă pe care le utilizăm sunt confecționate din polietilenă de mică/joasă densitate (LDPE și PE-LD) și marcate cu logo-ul de reciclare alăturat.

Cifra 4 din interior este codul ambalajelor.

Codurile sunt numerotate de la 1 la 6, iar cu cât cifra este mai mare, cu atât ambalajul respectiv este considerat mai "nesănătos" pentru mediul înconjurător. 

Ambalajele cu codul 4 sunt considerante a fi printre tipurile sigure de plastic și pot fi reciclate și transformate în pungi pentru fructe și legume, saci, sticle moi, piese de mobilier pentru exterior, țevi de irigat sau coșuri de gunoi. 
Aceste ambalaje, precum și scotch-ul sau cutiile de plastic ale produselor se pot recicla în containerele cu capac GALBEN (reprezentativ pentru deșeurile de ambalaje din plastic și metal)


Cutiile de carton în care expediem produsele sunt inscripționate cu logo-ul #20 PAP, logo exclusiv pentru ambalajele sau produsele din carton. Este foarte important să cunoaștem sistemele de marcare și identificare a ambalajelor deoarece în acest fel putem sorta corect deșeurile.

Pentru această categorie de deșeuri, logo-urile reprezentative sunt:
#20 PAP - carton
#21 PAP - amestec de hârtie, reviste și corespondență
#22 PAP - hârtie
#23 PAP - hârtie tare, coperți, felicitări, cutii pentru alimentele congelate 

Cutia de carton și hârtia pentru siguranța produselor se pot recicla în containerele cu capac ALBASTRU (reprezentativ pentru deșeurile de ambalaje din hârtie și carton)

Recipientele din sticlă se pot recicla în containterele cu capac VERDE (reprezentativ  pentru deșeurile de ambalaje din sticlă)


Conștientizează, reciclează și gândește-te la viitor


Știai că în 2014, aproximativ 181 milioane de tone metrice de dioxid de carbon au fost eliminate datorită reciclării și compostării diferitelor materiale?

Lucrurile mărețe încep cu gesturi mici: conștientizează, reciclează și lasă moștenire un viitor mai verde! 


Cum gestionăm propriile deșeuri


Având în vedere domeniul nostru de activitate, cea mai mare parte din deșeurile pe care le acumulăm sunt cele de carton. În vederea debarasării responsabile a acestora, Vegis.ro deține un contract de ecologizare cu o firma de specialitate din Brașov. Compania ridică periodic deșeurile de carton existente și le repartizează către societăți care se ocupă cu activități de reciclare și valorificare. 

De asemenea, acolo unde este posibil, reutilizăm materialele din coletele primite retur (hârtie, burete, cutii de carton) pentru protejarea produselor care urmează a fi expediate, și sortam în pubele selective deșeurile menajere pe care colectivul nostru le produce. 


De ce este atât de important să reciclăm 

În ultimii ani s-au realizat numeroase studii privind utilizarea plasticului, iar acestea au arătat că 50% din plasticul pe care îl folosim, îl folosim doar o singură dată și apoi îl aruncăm, iar în prezent recuperăm doar 5% din plasticul pe care îl fabricăm.

Reciclarea este un proces în care se creează produse noi din materiale vechi și folosite. Acest lucru ajută la reducerea consumului de energie și a materialelor potențial utile. Reciclarea face parte din ierarhia de eliminare a deșeurilor - reducere, reutilizare, reciclare.

În fond, natura nu ne este datoare cu nimic, în schimb, noi îi suntem datori pur și simplu pentru că datorită ei suntem vii.  Și de multe ori, tot datorită ei ne însănătoșim, datorită plantelor, datorită liniștii interioare pe care ne-o oferă o plimbare în natură și datorită tuturor minunățiilor cu care natura ne vindecă și ne bucură sufletele. Având grijă de mediul înconjurător, avem grijă de noi și de generațiile care vor urmă, cărora este important să le lăsăm o planetă curată, o planetă verde. 


Cum poți refolosi materialele cu care sunt ambalate produsele Vegis?

 

Dacă înainte să le reciclezi vrei să refolosești ambalajele pe care le găsești în coletul Vegis, iată câteva idei frumoase care îți vor solicita creativitatea și te vor umple de bună dispoziție:



Din cutia de carton poți realiza diferite proiecte drăguțe handmade:

  1. îmbracă cutia în sfoară și în doar câteva minute vei avea o cutie de depozitare rustică
  2. vopsește cutia si adaugă o panglică colorată pentru a realiza o măsuță pentru obiecte ușoare
  3. decupează cutia și realizează ornamente de perete: poți face un ceas, un ”tablou” , steluțe, norișori sau multe altele
  4. poți înveli cutia în hârtie de împachetat cadouri și o poți folosi mai departe pe post de cutie de depozitare

Din proprie experiență îți spunem că dintr-o bucată de carton se pot realiza o mulțime de obiecte frumoase. Poți găsi sute de idei pe site-urile specializate în proiecte DIY, cum ar fi Pinterest.

Hârtia maro sau gri care securizează produsele o poți folosi pentru a împacheta la rândul tău alte produse sau poți chiar să creezi obiecte de decor.  Recomandăm să implici și copiii în realizarea acestor proiecte, astfel petreci alături de ei clipe frumoase și le antrenezi creativitatea. 

Nu uita ca atunci când dorești să arunci produsele realizate, să le arunci în containerul corespunzător. Chiar dacă încă nu există în zona ta containere pentru colectare selectivă,  în general, marile centre comerciale au aceste containere pe care le pun la dispoziție pentru tine. Tot acolo poți găsi și containere separate pentru baterii, electronice, becuri sau doze de metal.

Noi credem că reciclarea este mai mult decât simpla sortare a deșeurilor; înseamnă conștientizare și acționare, înseamnă a nu mai rămâne indiferent la faptul că micile gesturi pot face o mare diferență.

Așa că reciclează pentru tine, pentru un aer mai curat, pentru o planetă mai verde și pentru sănătatea tuturor!

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 29.05.2018